Versie 1.27
Deze versie van Coligo DESKTOP bevat de volgende nieuwe functies, verbeteringen en bugfixes:
Persoonlijke contacten beheren
Je kunt een nieuw persoonlijk contact aan je telefoonboek toevoegen en een bestaand persoonlijk contact bewerken of verwijderen.
Je voegt als volgt een nieuw persoonlijk contact toe
1 Klik in de gebruikersinterface op .
*Het Telefoonboek wordt geopend.
2 Klik op .
3 Voer de gewenste contactgegevens in.
4 Klik op Nummer toevoegen.
5 Selecteer het soort nummer dat je wilt toevoegen.
6 Klik op OK.
7 Klik in het veld Voer nummer in en voer het telefoonnummer van de contactpersoon in.
8 Klik op Opslaan.
*Het nieuw aangemaakte contact wordt toegevoegd aan je Persoonlijke Contacten.
*
De uitvoering van de actie kan enige tijd duren.

Je bewerkt als volgt een bestaand persoonlijk contact
1 Klik in de gebruikersinterface op .
*Het Telefoonboek wordt geopend.
2 Beweeg de muis over een contactpersoon.
3 Klik op .
*De opties voor het contact worden geopend.
4 Klik op .
5 Werk de gewenste velden bij.
6 Klik op Opslaan.
*Het bestaande contact wordt bijgewerkt.
*
De uitvoering van de actie kan enige tijd duren.

*
Je kunt alleen persoonlijke contacten bewerken die zich binnen Operator bevinden. Persoonlijke contacten uit bronnen van derden, zoals Microsoft, Google of een CRM-systeem, kunnen niet worden bewerkt.

Je verwijdert als volgt een bestaand persoonlijk contact
1 Klik in de gebruikersinterface op .
*Het Telefoonboek wordt geopend.
2 Beweeg de muis over een contactpersoon.
3 Klik op .
*De opties voor het contact worden geopend.
4 Klik op .
5 Klik op Ja.
*Het contact wordt verwijderd.
Je voegt als volgt contactgegevens toe aan een onopgelost telefoonnummer uit de Oproepgeschiedenis
1 Klik in de gebruikersinterface op .
*De oproepgeschiedenis opent.
2 Beweeg de muis over de vermelding met het onopgeloste telefoonnummer.
3 Klik op +.
4 Selecteer het soort nummer dat je wilt toevoegen.
5 Klik op OK.
6 Voer de gewenste contactgegevens in.
7 Klik op Opslaan.
*Het nieuw aangemaakte contact wordt toegevoegd aan je Persoonlijke Contacten.
*
De uitvoering van de actie kan enige tijd duren.

Headset verbeteringen
Als je een Jabra headset hebt, is het aanbevolen Jabra te selecteren onder Headset bediening. Dit biedt de beste ervaring voor Jabra headsets (zie Lijst van ondersteunde Jabra-headsets voor de bijgewerkte lijst van ondersteunde Jabra-apparaten).
Als je een headset van een andere leverancier gebruikt, kun je onder Headset bediening de instelling Algemeen selecteren (diverse headsets van onder andere Poly en Yealink worden ondersteund, zie Ondersteuning voor headsets van andere leveranciers). Deze instelling wordt gebruikt om headsets met HID-ondersteuning (Human Interface Device) aan te sluiten op Coligo DESKTOP.
Je moet het voorkeursapparaat selecteren in de geluidsinstellingen in Coligo DESKTOP. Dit is verplicht voor de controle van een headset.
De selectie Systeem standaard staat geen headset integratie toe.
Belangrijk! Bel je ook regelmatig met Microsoft Teams?
*
De Algemeen instelling onder Headset bediening verbindt headsets met Coligo DESKTOP op basis van Human Interface Device (HID) ondersteuning. Headsets maken ook verbinding met Microsoft Teams op basis van HID-ondersteuning. Als meerdere toepassingen tegelijkertijd de headset proberen te gebruiken, kunnen gesprekken worden onderbroken of kunnen de bedieningselementen van de headset tijdelijk niet beschikbaar zijn.

Als je naast Coligo DESKTOP regelmatig gesprekken voert met Microsoft Teams, is het raadzaam een Jabra headset te gebruiken en Headset bediening in te stellen op Jabra. Met Jabra kunnen Coligo DESKTOP en Microsoft Teams naast elkaar werken zonder onderbrekingen of wegvallende gesprekken.
Als je bijvoorbeeld een Poly- of Yealink-headset hebt en nooit of zelden gesprekken voert met Microsoft Teams, kun je de Headset bediening instellen op Algemeen. Zolang je niet via Microsoft Teams belt, worden oproepen van Coligo DESKTOP niet verbroken.
Als je bijvoorbeeld een Poly- of Yealink-headset hebt en regelmatig gesprekken voert met Microsoft Teams, kun je de Headset bediening desgewenst instellen op Uitgeschakeld. Dan kunnen Coligo DESKTOP en Microsoft Teams naast elkaar werken zonder onderbrekingen of wegvallende gesprekken. Je zult dan echter niet in staat zijn de toetsen van de headset te gebruiken in Coligo DESKTOP (om oproepen te beantwoorden, te beëindigen, te weigeren en te dempen via de toetsen van de headset).
Momenteel biedt Microsoft Teams nog geen optie om headset-bediening binnen Teams uit te schakelen (als dat wel het geval zou zijn, zouden headset-knoppen nog steeds gebruikt kunnen worden binnen Coligo DESKTOP).
Coligo DESKTOP naar Microsoft Teams aanwezigheidssynchronisatie
Met deze release kun je Coligo DESKTOP zo instellen dat wanneer je in gesprek bent de aanwezigheidsstatus in Coligo ook je aanwezigheidsstatus in Microsoft Teams bijwerkt.
*
Coligo DESKTOP moet actief zijn om de aanwezigheidsstatus van Coligo DESKTOP te synchroniseren met Microsoft Teams. Als Coligo DESKTOP niet actief is, wordt de aanwezigheidsstatus van Microsoft Teams niet bijgewerkt.

*
Als je Coligo DESKTOP al hebt gebruikt met een eerdere aanwezigheidsintegratie, moet je zowel Microsoft als de aanwezigheidsintegratie in de integratie instellingen uitschakelen en vervolgens weer inschakelen om je aanwezigheid in Microsoft bij te werken.

Wat betekent dit voor de eindgebruiker? Als je in gesprek bent (rood) in Coligo DESKTOP, dan krijg je binnen Microsoft Teams Busy (In gesprek) te zien.
Aanwezigheidssynchronisatie van Coligo naar met Microsoft wordt opgeheven wanneer:
*Presence override is actief in Microsoft Teams
*Microsoft Teams werkt je aanwezigheid bij, bijvoorbeeld als reactie op een Microsoft Teams gesprek of vergadering
De Coligo aanwezigheidssynchronisatie naar Microsoft wordt daarom alleen weergegeven als Microsoft je aanwezigheid nog niet controleert en bijwerkt.
*
Voor de hierboven beschreven aanwezigheidssynchronisatie van Coligo DESKTOP met Microsoft Teams moet je de optie Aanwezigheidsintegratie inschakelen onder Integratie instellingen. Je hebt de addon Coligo ENGAGE of Coligo CONNECT nodig.

Bugfixes en andere verbeteringen
*Verbeterde flow voor doorverbinden: Voor zowel onaangekondigd- als aangekondigd doorverbinden typ je de naam of het nummer in de collega-lijst of in het telefoonboek en klik je op het bijbehorende resultaat om de doorverbinding te starten.
Als de naam of het nummer wordt herkend, wordt dat weergegeven. Als het nummer niet wordt herkend, zie je het bovenstaande voorbeeld.
*Rinkelstatus van collega wordt weergegeven in Collegalijst
*Bezetstatus van collega wordt weergegeven bij presence overschrijving
*Toon netnummers voor het buitenland in Oproepgeschiedenis
*Click- and select to dial vereist geen admin rechten meer
*Enkele voicemailvermelding in Oproepgeschiedenis voor gemiste of doorgeschakelde oproep die naar voicemail ging (eerder waren er altijd twee vermeldingen in Oproepgeschiedenis, de gemiste of doorgeschakelde oproep en de voicemailvermelding).
Last modified date: 07.14.2023