Versie 1.29
Deze nieuwe versie van Coligo DESKTOP bevat de volgende nieuwe functies, verbeteringen en bugfixes:
Introductie van Microsoft 365 Single Sign-On
Inloggen op Coligo DESKTOP is nog eenvoudiger gemaakt. Je kunt vanaf nu, aanvullend op de reguliere login, ook inloggen met Microsoft 365 account.
Het volgende is vereist om u aan te melden met uw Microsoft 365-account. Hierdoor is het nog makkelijker om in te loggen en vergeet je minder snel je wachtwoord!
*
Inloggen met je Microsoft Office365 account moet eerst door je beheerder geactiveerd worden. Standaard is dit niet actief.

*
Om in te loggen via je Microsoft 365 account dient het e-mailadres gekoppeld aan Coligo exact overeen te komen met het e-mailadres die je gebruikt om in te loggen op Microsoft 365. Als dit nog niet het geval is, neem dan contact op met je beheerder om dit aan te passen. Indien dit al het geval is of je beheerder heeft dit aangepast, kun je als volgt inloggen met Microsoft 365.

Je loggt als volgt bij Coligo DESKTOP met uw Microsoft 365-account in
1 Selecteer Inloggen met Microsoft 365 op het inlogscherm.
*Het volgende scherm verschijnt:
2 Vul je Microsoft 365 e-mailadres in.
3 Selecteer Volgende.
4 Vul het wachtwoord in en selecteer Aanmelden. Mogelijk wordt na deze stap nog gevraagd om twee-factor-authenticatie. Dit is afhankelijk van hoe Microsoft 365 is ingericht binnen jouw organisatie.
5 Selecteer Dit niet opnieuw weergeven om ingelogd te blijven via je Microsoft Office365 account en vervolgens Ja.
*Als alle stappen goed doorlopen zijn, ben je succesvol ingelogd op Coligo DESKTOP.
Inloggen via Microsoft Office365 niet gelukt
De meest voorkomende redenen van niet succesvol kunnen inloggen via Microsoft 365 zijn:
*E-mailadres gekoppeld aan Coligo en het e-mailadres van Microsoft 365 komt niet overeen
*Beheerder heeft inloggen met Microsoft 365 nog niet geactiveerd.
Tooltips
Ook nieuw in deze versie van Coligo DESKTOP is de toevoeging van tooltips. Tooltips is informatieve tekst die verschijnt wanneer een gebruiker de muisaanwijzer boven een object plaatst.
Zie onderstaand een voorbeeld hiervan:
Deze tooltips zijn op de meest prominente plaatsen toegevoegd om het gebruikersgemak te verhogen.
Tooltips worden standaard getoond, maar onder Instellingen kun je het desgewenst ook uitschakelen:
Andere verbeteringen
*Handmatig ingevoerde bestemming tijdens aangekondigd doorverbinden verbeterd (per abuis werd incidenteel handmatig ingevoerde bestemming onaangekondigd doorverbonden).
*Sommige extensies kunnen niet Favoriet gemaakt worden. Per abuis werd deze optie voor sommige extensies getoond. Dit is aangepast.
*Sporadisch werd er tweemalig een updateprocedure gestart tijdens het updaten van Coligo DESKTOP. Dit gaf complicaties bij het updaten. Dit is opgelost.
*Sporadisch werd na inloggen op Coligo DESKTOP de Collega lijst niet compleet getoond. Dit is opgelost.
*Coligo SWITCHBOARD – tijdens het opzetten van een uitgaand gesprek werd per abuis Anoniem in plaats van het gebelde telefoonnummer getoond. Dit is ook opgelost.
Last modified date: 07.14.2023