Nummerplannen
Je kunt de bereikbaarheid in je bedrijf beheren met de optie nummerplannen. In een nummerplan kunnen de telefoonnummers van jouw organisatie worden gekoppeld aan jouw interne extensienummers om inkomende gesprekken op een gecontroleerde manier te routeren. Door tijdconfiguraties in te stellen en deze te koppelen aan nummerplannen, kunt je automatisch bepalen wanneer en hoe jouw organisatie bereikbaar is.
Je brengt als volgt wijzigingen in nummerplannen aan
1 Klik op "Instellingen" in het menu.
2 Selecteer "Nummerplannen".
3 Selecteer, indien van toepassing, het nummerplan schema waarvoor je wijzigingen wilt aanbrengen.
*
Als jouw organisatie slechts één nummerplan schema aanbiedt, wordt deze stap overgeslagen.

*De beschikbare nummerplannen van het geselecteerde nummerplanschema worden weergegeven, evenals het type activering en het momenteel actieve nummerplan.
4 Selecteer een beschikbaar nummerplan of selecteer 'Gebruik tijdsschema'.
5 Klik op "Opslaan".
*De wijzigingen in het nummerplan worden opgeslagen en het nummerplan schema wordt actief.
*
Om toegang te krijgen tot de nummerplanopties in Coligo DESKTOP, moeten gebruikers de machtiging "Tijdsconfiguratie" hebben. Deze machtiging kan worden verleend door een beheerder in Operator web portal. Raadpleeg voor meer informatie de handleiding van Managed Voice 3.

Mogelijke vormen van activering
Afhankelijk van de keuze die je maakte, heb je verschillende mogelijkheden om wijzigingen in het nummerplan aan te brengen. Het type activering wordt groen weergegeven wanneer je een nummeringsschema selecteert.
Weergave
Uitleg
Plan is geactiveerd door het tijdschema
Het nummerplan wordt geactiveerd volgens een geconfigureerd tijdschema.
Deactiveren door handmatig een ander nummerplan te kiezen.
Plan is handmatig geactiveerd
Het nummerplan werd handmatig geactiveerd. Je kunt een ander nummerplan kiezen of de optie 'Gebruik tijdsschema' gebruiken.
Plan is geactiveerd door de vakantietabel
Het nummerplan kan alleen in het Operator web portal geactiveerd en gedeactiveerd worden. Raadpleeg voor meer informatie de handleiding van Managed Voice 3.