help | 3 Coligo DESKTOP configureren | Vergaderingen | Instellen van de status "Terwijl in Coligo MEETINGS"
Instellen van de status "Terwijl in Coligo MEETINGS"
Als je kunt kiezen tussen een of meer statussen, is het mogelijk jouw status te koppelen aan Coligo MEETINGS. De ingestelde status met bijbehorende instellingen voor doorschakelen wordt automatisch ingesteld zodra je in een Coligo MEETINGS-sessie bent. Zo voorkom je dat je gestoord wordt door inkomende gesprekken tijdens een vergadering.
*
Om jouw status aan Coligo MEETINGS of MS Teams te koppelen, moet je of jouw beheerder ten minste één status aanmaken in de REACHApp (voor Android of iOS) of online (Operator). Voor meer informatie over REACH, zie de documentatie voor ColigoREACH.

Je linkt als volgt jouw status aan Coligo MEETINGS
1 Klik op jouw "Mijn REACH" status
of
Klik op "Meetings | Status tijdens vergadering" in het menu.
*Het REACH status menu opent.
2 Kies onder "Terwijl in Coligo MEETINGS" de status die je automatisch ingesteld wilt hebben als je in een Coligo MEETINGS sessie bent.
3 Klik op "Opslaan and Sluiten".
*Jouw REACH instellingen worden opgeslagen.
*De gekozen status wordt actief zodra je in een Coligo MEETINGS sessie bent.
*
Als je als gast in een webbrowser aan een Coligo MEETINGS sessie deelneemt, moet je eerst als moderator in dezelfde webbrowser aanmelden om jouw beschikbaarheid en de bijbehorende REACH status "Terwijl in Coligo MEETINGS" te activeren.

*
Als je als moderator in jouw vergaderzaal bent ingelogd, worden jouw beschikbaarheid en de bijbehorende REACH status "Terwijl in Coligo MEETINGS" actief zodra ten minste één gast zich bij jouw Coligo MEETINGS sessie voegt.

*
Als een manuele REACH status ingesteld is, blijft die actief terwijl je in een Coligo MEETINGS sessie bent. Om jouw beschikbaarheid en de bijbehorende REACH status "Terwijl in Coligo MEETINGS" te activeren, moet je de manuele status overschrijving deactiveren, zie Je deactiveert als volgt het handmatig overschrijven van de status.

Je deactiveert als volgt de link tussen jouw status en Coligo MEETINGS
1 Klik op jouw "Mijn REACH" status
of
Klik op "Meetings | Status tijdens vergadering" in het menu.
*Het REACH status menu opent.
2 Kies onder "Terwijl in Coligo MEETINGS" de status "Inactief" uit de vervolgkeuzelijst.
3 Klik op "Opslaan and Sluiten".
*Jouw status is niet langer gekoppeld aan Coligo MEETINGS.