help | 3 Coligo DESKTOP configureren | Aanwezigheid overschrijven
3.4 Aanwezigheid overschrijven
Je kan jouw aanwezigheidsstatus handmatig wijzigen via Coligo DESKTOP. Jouw status is zichtbaar voor al je collega's.
Je stelt als volgt jouw aanwezigheidsstatus inĀ
1 Selecteer in de regel "Presence override" een van de volgende opties:
Icoon
Uitleg
Klik op de gele cirkel om jouw status op "Afwezig" (Geel) te zetten.
Klik op de grijze cirkel om jouw status op "Toon als offline" (grijs) te zetten. Selecteer deze functie om jouw aanwezigheid te verbergen.
Klik op de rode cirkel om jouw status op "Bezet" (rood) te zetten.
Klik op het kruissymbool om het handmatig overschrijven van de aanwezigheidsstatus via Client te stoppen. Jouw aanwezigheid wordt automatisch weer bijgewerkt en valt terug naar de status "beschikbaar" (groen) wanneer je beschikbaar bent in Coligo DESKTOP. Jouw status verandert in "bezet" (rood) wanneer je een telefoongesprek of een vergadering via Coligo MEETINGS hebt.